2015. december 16., szerda

Vásárfia: DM Life Book

Idén kitört a planner*-láz! (planner, planner, planner-láz)

A filofaxok néhány éve még a szürke öltönyös üzletemberek és kosztümös menedzserek kellékei voltak csupán. Mára azonban megunták, hogy csak tárgyalások listázására használják őket: fellázadtak, kitörtek a Manager Shopból, eldobták klasszikus, fekete vagy barna bőrszerkójukat, hogy trendibb változatban újjászülessenek. Ma már nem kell messzire menni, hogy lazacszínű, fekete csíkos vagy arany pöttyös változatokkal találkozzunk. A belsejük is megújult: már nem csak a tartalom, de a forma is számít: dekortapaszokat, pecséteket, matricákat vagy színes tollakat vethetünk be, hogy semmiképp ne felejtsük el elmenni a fogorvoshoz, pilatesre vagy egy tárgyalásra. A stressznek vége: a tulajdonos többé nem szorongva veszi elő a tervezőt, hogy vajon hova kell rohannia éppen, hanem örömmel, hogy hova ragasszon még egy cuki  matricát. (Miközben természetesen lekési a tárgyalást.)

Jövőre a Scrapfellow külön kategóriát szentel majd azoknak a termékeknek, melyekkel a határidőnaplónkat díszíthetjük.
A Studio Calico-nak is van már saját Planner kit-je, amire elő lehet fizetni és havonta új kiegészítőkkel rukkolnak elő.

Itthon Via és Gigi már többször tartottak kreatív kalendárium workshopot, ahol ötvözték az időgazdálkodásról és a scrapbookról szóló ismereteket.
A Scrapbolt webáruházban a legolcsóbb gyűrűs filofax 6225 Ft, a legdrágább pedig (ami bőrből készült és tablet tok is egyben) 31625 Ft!
A Scrapboltban jelenleg 170 termék közül válogathatunk a Kreatív tervezők menüpont alatt. Náluk a Simple Stories Carpe Diem kreatív tervezője 14990 Ft, egy gyűrűs naptár a Websters Pages Color Crush kollekciójából 13190 Ft, Heidi Swapp Memory Planner-je pedig 11990 Ft.

Forrás: Simple Stories


Forrás: Webster's Pages


Forrás: Heidi Swapp

Szóval a választék már itthon is óriási, csak győzzük pénztárcával!

Én évente több üres Moleskine-stílusú (de valójában olcsó Lidlis vagy menő dizájnos WAMP-os) jegyzetfüzetet telefirkálok, de azokat is össze vissza. Valószínűleg dátum-komlexusom van: naptárat sosem tudtam vezetni sem online, sem papír alapon, ezért nekem felesleges lenne komolyabb összeget fektetnem egy határidőnaplóba.
Az viszont tény, hogy okos időgazdálkodással rengeteg stresszfaktor kiiktatható lenne az életemből. Ráadásul olyan szerencsés vagyok, hogy a SF kreatív csapatának tagja lehetek és, ha meglátom majd a kreatív tervezős újdonságokat biztos nem fogok tudni ellenállni. Így hát beszereztem én is egy naplót. Nem fenszi** fémgyűrűs, nem cserélgethetőek az oldalak és nincs menő, zsebes műbőr tokja sem, de a tervező funkcióját betölti.
A Life Book grafikáit a Papetri tervezte és a DM-ből 100 hűségpontért és 999 Ft-ért elvihetjük. Így nem csak az az előnye van meg, hogy olcsóbb a komolyabb tervezőknél, de használata közben egy magyar művész munkáiban is gyönyörködhetünk. A dobozba 4 előlapot rejtettek így a Life Book évszakonként új ruhába öltözik.

* planner=határidőnapló, filofax
** fancy=menő
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá!