2015. március 22., vasárnap

Trükkök vágóformákkal: A szöveges kések

Az online tanfolyam első napján a szöveges vágóformák különböző felhasználási lehetőségeit leshettük el.

1. Zsugorítás


A Jennifer McGuire által bemutatott trükk nagyon hasznos, ha nincs megfelelő méretű vágóformánk. A dekorgumit ugyanis hő segítségével összezsugoríthatjuk. Nem érdemes különböző színűeket megvenni, mert a fehéret filctollal is a kívánt színűre festhetjük.






2. Hajtogatós kártya zárómechanizmusa


Julie Ebersole egy kihajtogatós kártyát mutatott, aminek az egyik végét a másik végén kivágott szöveg alá hajthatunk be. Nekem nem volt nyomtatott betűs szöveges vágóformám, így egy kicsit csaltam: betűkből raktam ki a HELLO szót. A trükk lényege, hogy a betűk alját nem vágjuk ki, így azok lábai tartják az alapkartonon a szavunkat, a mozgó rész alá pedig becsúsztatható a hajtogatós lap másik vége:




3. Egymásba ágyazás


Ilyen lapot már készítettem, de sosem árt az ismétlés :) Most Debby Hughes mutatta meg, hogy szerinte, hogy a legegyszerűbb a kivágott formát egy síkba ágyazni az őt körülvevő papírokkal. Nagyon jó technika 2 különböző mintájú papír harmonikus egymáshoz hangolásához. Az apró részek visszaragasztgatása továbbra is macerás, de nem szabad feladni: gyakorlat teszi a mestert! :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá!