2016. január 11., hétfő

Csináld magad: Játék babaruha

Idén karácsonyra óriási ajándékot kaptam anyukámtól és a barátomtól: egy varrógépet! Amióta az eszemet tudom anya mindig varrt otthon, én mégsem kérkedhetek a varrótudományommal. Ennek ellenére azonnal ki akartam próbálni a gépet, ezért egy kisebb projektet választottam: Mahmud babának varrtam ruhát. Az ötlet az Obsessively Stitching blogról származik.
Alapanyagnak a Hádában vettem egy body-t 350 Ft-ért. A bodyt kifordítva Mahmudra adtam és gombostűkkel megjelöltem a végleges formát. Óvatosan levettem a ruhát és a gombostűk mellett összevarrtam az anyagot. Levágtam a felesleges anyagot, eldolgoztam az ujjaknál és a lábszárnál a szegélyeket és kész is!





Ruhában már BKV-ézni is lehet!


Ti hogy tanultatok meg varrni? Ma már minden információ elérhető online? Vagy érdemes tanfolyamra járni? 

3 megjegyzés:

  1. Én tavaly karácsonyra kaptam varrógépet a férjemtől és a szüleimtől. :D Díszpárnával, varrógéptakaróval, nadrágfelvarrással, javítással, szatyorral kezdtem online videókból. Idén karácsonykor már babakockát varrtam. Most jönnének a szabásminták, ha lenne időm. De lehet, hogy egyelőre csak ujjbábok lesznek. :) Júniusban még fontolgattam egy tanfolyamot, de épp akkor nem indult olyan, ami nem félnapos volt (azt már nem bírtam volna nagy pocakkal). Hajrá! Várom az ötleteidet! ;-)

    VálaszTörlés
  2. A hosszabb (szabásmintás) kezdő tanfolyamról épp egy kismama barátnőm beszélt le, mert mikor fog ő nadrágot varrni! :)

    VálaszTörlés
  3. A hosszabb (szabásmintás) kezdő tanfolyamról épp egy kismama barátnőm beszélt le, mert mikor fog ő nadrágot varrni! :)

    VálaszTörlés

Szólj hozzá!