2015. július 18., szombat

DIY Traveler’s notebook

Régóta szemezek egy Traveler’s notebook-kal, de mindig úgy voltam vele, hogy minek vegyek egyet, ha készíthetek is hasonlót, ami ráadásul pont olyan lesz, amilyet szeretnék. Könnyű dolgom volt, mert a Youtube tele van tutorial videókkal. Az eredeti Traveler’s notebook-ok bőrből készülnek és a bele való füzetek a gerincen futó gumiszalagok alá csúsztathatók be.

Nyaraláskor szeretek naplót vezetni, rajzolni, belépőket egy helyre ragasztani így készítettem egy füzetet rajztömbből kitépett papírokból és egy másikat fekete tónuspapírból, amiben a táblafestéssel kísérletezhetek kicsiben. A füzetek borítójához Scrapfellow papírokat választottam, mert jó vastagak és kétoldalasak így a füzetek belül is szép mintásak! A kötéshez színes fonalat használtam majd pár napig könyvek alatt préseltem őket. A címlapokat a júniusi kit klub díszítőelemeivel dobtam fel: címkékkel, pausz virágokkal… Természetesen nem tudtam ellenállni egy kis festék fröcskölésnek sem, de a legnagyobb kedvencem az arannyal lefújt Vakáció felirat.
Ezután készítettem el a borítót, amihez egy műbőr darabot, közbélést és egy Bazzil alapkartont használtam fel. A toknak hímzéssel írtam meg a címét. A papírt egy közbélés és vasaló segítségével ragasztottam a műbőr textil fonákjára. Ezáltal nemcsak szebb lett a borító belseje, de tartást is kapott az anyag. A gerincbe 5 lyukat ütöttem, amin átvezettem a gumit, ami a borító zárását és a füzetek helyen tartását biztosítja.

Ha valaki gyakorlott a közbélés használatában annak az egész projekt (a füzetek préselését leszámítva) megvan 1-2 óra alatt. Nekem párszor ki kellett kapcsolnom a vasalót, hogy a ráragadt ragasztót leszedjem, de a végeredmény kárpótol mindenért!

Felhasznált anyagok: 
- papírok és scrapbook kiegészítők: Scrapfellow
- gumizsinór, hímzőfonal és közbélés: Röltex
- szövet fonákú műbőr: Méteráru webáruház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá!