2015. szeptember 22., kedd

Minialbum a Szigetről

Én mindig egy hónap késésben vagyok a dokumentálásban (na jó, nem csak abban... :) Most jutottam el odáig, hogy a Szigeten készült képeimet albumba rendezzem. Szerencsémre a szeptemberi készlet színei annyira vidámak, hogy tökéletesek a fesztivál-téma feldolgozásához.

A mini albumhoz nagyrészt a szeptemberi Project Life kártyákat használtam, valamint a borító oldalakhoz (hogy vastagabbak legyenek) a 12x12 inch-es krétatáblás papírból hajtogattam két zsebes oldalt.

A fényképeket 5x5 centis méretben hívattam elő, úgy hogy egy 10x15-ös képre 6 kicsi kép férjen el. A szerkesztéshez a PicMonkey-t szeretem használni, mert ingyenes és online, plusz 2 mp alatt tudok a képeknek fehér keretet adni.
Így végül ez egy elég alacsony költségvetésű album lett: előhíváskor csak 3 db 10x15-ös képért kellett fizetnem. Na persze azonnali felárral, de így jár, aki mindig késésben van...A kötéshez csupán egy fémgyűrűt használtam, de nem tetszett a gyűrű ezüst színe, ezért akril spray-vel fújtam mentazöldre.

A borítóhoz a kedvencemet, az iskolatáblás papírt választottam. Hogy élethűbb legyen a krétás hatás, elkentem némi fehér StazOn tintát a papíron és ezzel pecsételtem a betűket is.

A Szigeten felállítottak egy óriási "Before I die" tábla, amit mi is telefirkáltunk a bakancslistánkkal. Ez a kép szinte kiáltott az krétatáblás háttérért:


Másik kedvenc helyem a Szigeten a tarka gumiabroncsos terasz volt a Világzenei Színpadnál. Ehhez a témához önként jelentkezett a színes ceruzás papír, de, hogy ne örüljön annyira, kicsit azért összefröcsköltem pár alapszínnel mielőtt megkapta a fényképet.


Na és persze nem bírtuk ki, hogy ne pózoljunk a "Hagyd kint a valóságot" kapunál. Ez és a másik bekeretezett kép 7,5x7,5 centis (a két képet egyetlen 10x15 centis képen hívattam elő). A kereteket mist-tel fújtam be. A színátmenetes (ombre) hatás eléréséhez a keretek tetejére több rétegben is került a festékből.A mini albumba be kellett férniük a tárgyi emlékeknek is. A programfüzet elejét méretre vágva fűztem le, a karszalagot bebújtattam abba a tasakba, amiben a kiegészítők érkeztek a Kit Klub-os csomagomhoz, a térképet pedig becsúsztattam a borító belső oldalán kialakított zsebbe. Ezt szeretem megtartani, mert így elkerülhetőek az olyan viták, hogy hol állt tíz (15?) éve a Bahia Színpad.Hogy legyen még egy kis változatosság a lapok méretében, az egyik oldalt címke formára vágtam:


Végül mutatom az oldalakat szín szerint egymás mellé pakolva:

 

Felhasznált anyagok:
- Scrapfellow szeptemberi Project Life AddOn
- pecsét: Szebdalt körvonal alpha (SF)
- krétafilc: Zig
- mist: Heidi Swapp

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá!