2014. szeptember 1., hétfő

Akvarell hátterek

Ma négyféle technikát próbáltam ki vízfestékkel. Hasonló papírokat készen is vásárolhatunk, de ha saját magunk készítjük el sokkal olcsóbb és egyedibb lesz a végeredmény. Képtelenség ugyanis kétszer ugyanolyat csinálni.

1. Bokeh

A Bokeh-hatás elérésére először átnedvesítettem az akvarellpapírt és erre csepegtettem a különböző meleg színű festékeket. Néhol felitattam zsebkendővel, néhol pedig több festéket vittem fel, hogy foltos legyen. Miután megszáradt 3 különböző méretű körpecsétet használtam: előbb a legnagyobbat mártottam egy kevés fehér tintába, majd az eggyel kisebbet egy kicsit több tintába és legintenzívebben a kis fehér pöttyöket tintáztam meg. Íme az eredmény:2. Galaxis

Ez is pacázással indul, csak sokkal sötétebb színekkel. Ezután jöhet egy kis fröcskölés fehér temperával. Ezek lesznek a csillagok. Hogy csillogóbb legyen a hatás lehet rá fújni csillámspray-t, vagy ecsettel át lehet festeni egy két helyen csillámos ecsettel.Ez a lap kapott egy előlappal koordináló belsőt is:


3. Ombre arannyal

Ezt a hatást egy vagy több színnel is el lehet érni. Ha csak egy színt használunk, akkor a színátmenetet az okozza, hogy a papír alján már nagyon sok vízzel hígítjuk a festéket. A háttérre szórtam egy kis vizet és csillogó festéket is, hogy foltosabb legyen. A feliratot ragasztós tollal írtam meg, majd beleszórtam az aranyport és ráolvasztottam:4. Csíkok

Na ezt már magyarázni sem kell: vízfestékbe mártott ecsettel csíkokat húzunk és voilá, már kész is a magunk gyártotta scrapbook-papír :)1 megjegyzés:

  1. Húúú, a bookeh mekkora ötlet! Ki fogom próbálni, amint lesz időm. :) Köszi!

    VálaszTörlés

Szólj hozzá!